tirsdag 31. juli 2012

Heime att!

Då var vi komt oss trygt og godt heim att til huset vårt på Våland. Mista tellinga ein gang i natt ifht kor mange timar vi hadde vore på reise, men det er mange.... Drog frå Griss i Santa Teresa søndag morgon for å overnatte på Hotell Luisiana i San Jose ei natt. Dette hotellet var berre superkoseleg. Det var reint, vi hadde dyner ( o lykke....) og det var ein good feeling der. Sidan vi skulle stå opp kl 05 mandag morgon, sov eg dårleg og vakna x antall gangar. Var sikker på at vekkerklokka ikkje kom til å ringe osv... Flyet gjekk frå San Jose kl 08:30, og vi var framme i Frankfurt kl 06 i dag tidleg (flyturen tok 14 timar). Syntes det gjekk betre å fly bort (nattfly) enn heim att, men kanskje det berre er eg som har fortrengt kor enormt sakte slike timar kan gå og kor frustrerande det er når Alva får raserianfall fordi ho ikkje får strekt ut beina eller ikkje finn ein god soveposisjon.... Det var godt å sette føttene på landjorda i Frankfurt, sjølv om kroppane våre då trudde det var natt...!
Drog videre til Stavanger kl 11, og då sovna vi alle fire allerede før flyet var i lufta. Herleg! På Sola stod flotte Lorien og venta på oss, og Lorien og Frida har vore her hos oss i ettermiddag. Kultursjokk å komme heim. Treng nok nokre dagar å komme inn att i livet her. Og til å klippe plenen og luke i hagen....!

No kjenner eg at eg er heilt susen pga enorm søvnmangel, så trur eg skal dra med meg min kjære mann og legge meg. Legg nok inn nokre siste nye bilder i morgon! :-)














tirsdag 24. juli 2012

Glimt...

...frå ein kvardag som snart berre blir eit godt minne - see pictures below! :-)

Fire dagar att i vakre Santa Teresa, så her må vi berre nyte siste rest!! Plutselig må vi begynne å planlegge å ha tid til alle tingene vi ønsker å gjere før vi drar,- begynner faktisk å minne om kvardagsorganisering som vi kjenner det i det gode gamle livet vi har i Stavanger...! :-)

For eit par dagar sidan drog vi på dagstur til Montezuma, ein liten stad ca 40 min frå Santa Teresa. For dei som har reist litt, minnar plassen om Zipolite i Mexico og Nimbin i Australia,- altså litt hippie og fargerikt. Vi gjorde litt shopping der og koste oss på stranda. Veit ikkje om det er eg som har blitt snobbete eller om eg berre har blitt voksen eller om eg berre har sett det nok, for eg lar meg ikkje sjarmere så masse av desse hippie-byane lenger. Veldig mange av menneskene vi såg der var slitne og det verka som dei berre hadde endt opp der... Kjenner eg har lyst til å riste dei og be dei få ut fingeren, liksom! ...hm, veit ikkje om det er good or bad utvikling av meg sjølv!

Her om dagen var vi på familiedag på ein strandrestaurant i nærheten. Utrulig kul plass! Spilte roleg chill-house frå store høgtalarar, det var hengt ut mange hengekøyer og det var tilrettelagt for barn med div leiker o.l. Perfekt plass å tilbringe søndagen. Her såg vi også skilpaddehol i sanden, ein hval bruste i horisonten og Alva fant eit kult gult tusenbein som ho leika masse med og ho var utrøsteleg då dette dyret plutselig forsvant! :-)  

I går arrangerte Selma og Gabri (eigarane av herlege www.costaricagriss.com) barbeque for alle gjestane sine, så vi var vel ca 15 stk som satt oppe og kosa oss heilt til kl 23! Som eg kanskje har skreve før, har vi tilegna oss rytmen til eit ekte A-menneske! Vi kan kanskje telle på ein hand dei kveldane vi har vore oppe lenger enn til kl 22, og dagen startar som regel i 07-tida. Så i går slo vi verkeleg på stortromma! :-)

I morgon skal vi ta ungane med på ridetur på stranda, så trur ikkje vi rekk så mange fleire aktivitetar den dagen,- bortsett frå at eg må jobbe meir med brunfargen og Zano må surfe litt fleire bølger. Phu,- travelt liv! Hehehehe....

Eg veit ikkje om eg kjem til å legge inn fleire innlegg i reisebloggen for denne gang,- to be continued for neste reise! :-) Vi har allerede snakka om kor den skal gå, og vi ønsker at den skal finne stad allerede neste sommar. Kanskje Tahiti, Barbados eller Fiji? Zano vil jo at vi skal reise tilbake hit neste år også, men eg synes det hadde vore kjekt å utforske eit nytt land. Føler vi kjenner Costa Rica veldig godt no! Uansett destinasjon; eg elskar å ha ei slik reise å sjå fram til.

Eg vil berre takke dei som har fulgt med på bloggen for denne gang! Det er faktisk nesten 700 sidevisningar frå bloggen, og det synes eg er utrulig kjekt! Håpar dåke har likt bildene, og at bloggen kan vere til inspirasjon for andre til å dra på slike reiser! :-)




Alva elskar hvalpen til Selma og Gabri, Gina. 
Søndags-chill på ein superkul restaurant på stranda.
Spilte roleg house frå enorme høgtalarar på stranda og
serverte nydeleg mat. Perfekt plass. 
Dagens fangst: Eit gult og ullent tusenbein!
Skjønnasane våre!!
Eg go Alva i ein av dei fine kulpane som viser seg ved lavvann.
Då kan vi bade i små, oppvarma basseng på stranda. 
Leona i ny surfebikini, made in Costa Rica! :-)
Bassenget på Griss. Her har vi tilbrunge mange timar...! :-)
Leona midt i eit hopp ut i kulpen.
Mmmm, kokosnøttmelk!

Mmmm, godt med ananas-smoothie på stranda!
Verdens finaste strand?
Tøffe Alva på canopy-tur i jungelen!
Min flinke og fine surfemann!
Ripping Santa Teresa!

lørdag 21. juli 2012

Brisas del Mar

For nokre kveldar sidan åt vi middag på Den Vakraste Plassen Eg Har Ete På; Brisas del Mar, lokalisert i skråningen her i Santa Teresa. Maten var himmelsk, utsikten var fantastisk, solnedgangen var magisk og ungane var i slaget. Full pott, med andre ord! :-) Avskjedsmiddagen før vi returnerer til Norge blir herved lagt til denne staden!










tirsdag 17. juli 2012

Å ta ting for gitt...

...er lett når ein har det godt! No har vi vore på tur i nesten ein månad, og det er veldig lett å gløyme kor fint og behageleg det er her; sola som møter oss kvar morgon, grashoppene sin sang på kvelden, bølgesuset som kontinuerleg litt i bakgrunnen, den nydelege maten på div restaurantar kvar dag, andre som vaskar hus og kle for oss, gledeshyl frå jentene i bølgene, halvåpen agenda kvar dag og så videre.... Når vi er så lenge på tur, blir dette etterkvart del av kvardagen. Eg jobbar med meg sjølv ifht å verkeleg sette pris på det, og ikkje bli irritert over sanden som klistrar seg overalt, solkremsmøringsmaraton, svetten som ligg som ei fuktig hinne på huda og spørsmål frå jentene om den fjerde bassengturen for dagen...! 

For å hugse på kor godt vi har det, er det også nok å berre ta ein titt på desse fine bildene under! ....eller ta ein titt på www.yr.no. :-)  














fredag 13. juli 2012

3 års bryllupsdag

På onsdag feira vi min og Zano sin 3 års bryllupsdag på samme plass som vi gifta oss på for 3 år sidan. Super koseleg kveld. Barna var opplagte og i godt humør, så då treng ikkje foreldra så mykje meir enn det for å få ei fin feiring! :-)