fredag 27. juli 2018

Uluwatu life

Nok ei veke har berre forsvunne mellom fingrane våre; trur tida faktisk går enda fortare på desse breddegradene enn heime i Norge....! :-) No har vi kun FEM dagar igjen av turen vår - kan nesten ikkje tru at vi har vore på tur i nesten to månader. Sjølv om det skal bli godt å komme heim til huset vårt og veldig kjekt å sjå att alle folka våre heime, så veit eg at eg kjem til å sakne dette livet. Det er berre så totat annerledes enn kvardagen. Vi har allerede diskutert kor neste tur skal gå - først blir det Tel Aviv og så blir det kanskje Vietnam?? Eller Costa Rica igjen....

Vi kom til Bingin og Jepun Sari sist fredag. Vi sa ha det til Zybelin og David på Klumpu (superkoselig å sjå att plassen!!!), og i det vi sjekka inn på Jepun Sari traff vi att ein familie som vi snakka litt med heilt i starten av turen vår - som også skulle bu på Jepun Sari! Kva er oddsen for det?? Dei er fra Hongkong, har to barn og er heilt våre folk (= knallkoselige og avslappa!). Så vi har hengt saman med dei sidan då, og det er så kjekt! Vi har vore på tur til Padang Padang, til Nusa Dua, til Seminyak og ellers til strendene rundt her. William surfer også, så Zano synes det er kjekt å ha ein å surfe sammen med. Begge familiane måtte sjekke ut frå Jepun Sari samtidig sidan det var fullt der, og då fant vi oss ein ny plass rett opp i bakken her kor vi no er naboar videre.

Trur vi kjem til å bu her i Bingin- / Uluwatu-området dei siste dagane. Eg var litt gira på å sjekke inn på eit skikkelig fint hotell i Seminyak eller noko sånt dei siste dagane, men etter å ha hatt ein ny shoppingtur inn der med heile familien kjenner eg at det er heilt uaktuelt. Eg er uansett ferdigshoppa, og Kuta/Seminyak tar berre all energi frå meg etter eitt par timar! Altfor pågåande selgarar, altfor mange turistar som berre er der for sola og av typen "la oss gå på Hard Rock Cafe!!", og veldig lite autentisk Bali. Då er det koseligare å vere her, og diskusjonen går no på om vi skal finne ein ny plass eller berre bu der vi bur. Den siste veka har vi ikkje budd i nærheten så fint som vi har budd dei andre vekene, men det er billig og reint, og det at det er gode puter og rein dyne er faktisk noko av det viktigaste. Vi er nesten ikkje på rommet uansett, så kanskje vi ikkje treng så masse luksus. Og ved å gå litt ned på standarden her dei siste dagane betyr det at eg kan oppgradere garderoben når vi kjem heim med skikkelig god samvittighet!! :-)

Det var så kjekt å komme tilbake til dette området! Vi budde i Balangan-området i vår andre veke på Bali, og alt ligg så nært her så vi har igjen vore på mange av plassane vi var på då. Virker som at vi var her i går - kanskje vi må prøve oss på ein enda lenger tur neste gang? To månader har vist seg å gå utrulig fort. No er vi skikkelig kjent her, og fartar rundt på scooterane våre i kjente omgivelsar. Små og lite trafikerte vegar, så ikkje noko stress. Har mange gode minner av oss på scooter,- som regel Alva bak oss på eigen scooter (ho er knallflink!), og vi andre tre på ein annan. Koselig!

No skal eg ta med jentene ned til Jepun Sari for at dei skal få helse på Sammy igjen; ein hund som dei la sin elsk på då vi budde der! Dagens einaste agendapunkt så langt! :-)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar