onsdag 4. juli 2018

Vann, vann, vann!

Hjelp! No har vi vore på tur i ein måned, og det virker egentlig som at vi kom til Bali for eitt par dagar sidan!! No har vi jo "berre" fire veker att...! Veit av erfaring at dei siste vekene berre raser avgårde, for då begynner vi å få litt dårlig tid til alt vi har lyst å gjere! Så her må det berre nytast, med andre ord! :-)

Og her nytes det!! No har vi hatt fem fantastiske dagar her på Dewantara Butique Villas oppe i nord ca 30 min frå Lovina! Zybelin, David, Ilay og Even har også komt hit, og vi koser oss sammen med storfamilien! Jentene er sååå glad for å litt variasjon i selskapet sitt, og har lyst at vi skal reise sammen med dei heile deira periode! Ikkje så viktig at Zybelin og David er på ei slags bryllupsreise og ønsker litt aleinetid! :-)

Verten vår, Waian, er berre heilt fantastisk. Vi er dei einaste gjestene hans, og han veit ikkje kva godt han kan gjere for oss. Han har ingen meny, men lager det vi har lyst på. Han elsker å lage mat ("cooking is deep in my heart"), så alt er laga med kjærleik og baktanke. Vi fortalte han at Leona er så glad i å bake, og plutselig var ho invitert med på kjøkkenet hans for å lære seg å lage sataykylling, og kvar morgon lager han pannekaker til henne med ulik frukttypar i. Han har kvitløk, chili og lime i nesten alle rettar, så han er heilt i vår gate!! :-) Ellers er han veldig hjelpsom med alt vi trenger, ringer og booker sjåfør og aktivitetar for oss, så det blir ein stor overgang å klare oss på eiga hand når vi reiser i morgon!

Vi har gjort mange vannaktiviteter her desse dagane! Første dagen drog heile gjengen på snorkling. Då tok vi båten langt ut i havet og såg dei mest utrulege fiskane. I det vi tok på maskene og dukka under åpna det seg ein heilt annan verden - aktivitetsnivået var enormt! Vi såg til og med to nemofiskar som budde i ein anemone (akurrat slik som på filmen!! Hehehehe...). I går tok Alva, Zybelin og David eit grunnkurs i dykking - noko som betyr at dei har lov til å gjere dykk med instruktør! Eg er så imponert! Alva hadde visst fulle roen, og var som ein fisk. Kanskje det er dykking som blir hennas lidenskap...? Mens dei holdt på med dette, gjorde eg og Leona litt meir landkrappeaktivitetar; les: shopping i Lovina! Det var ein koselig liten by. Sist gang eg har her (for 20 år sidan) var det ingenting, så det har vore ein enorm utvikling. Samtidig var det svært få turistar, og selgarane virka desperate for å gjere salg, så veit ikkje om besøkstallene hit lar vente på seg eller om det berre er vulkanen som er grunnen til at det er få turistar her. I dag stod vi opp kl 05:45 for å reise ut på sjøen for å sjå delfinar! Vi reiste ut i det sola stod opp,- magisk!! Dessverre såg vi ingen delfinar, og sjøen spruta inn over oss i den lille fiskebåten slik at vi blei kalde og våte, så etter ein time snudde vi berre heim att med uforgjort sak. Jaja... - soloppgangen var flott, då! :-)

I morgon reiser vi sørover igjen. Zybelin og David skal eitt par dagar i bushen i innlandet, guttane skal til Canguu som er ein meir ungdommelig surfespot og vi reiser til Nusa Lembongan; ei lita øy rett øst for Sanur. Har nettopp booka ein koselig villa rett ved strand og byliv, så håper bildene lever opp til forventningane! Her kan Zano surfe igjen, og plassen er i tillegg kjent for flott snorkling og dykking. Dersom vi likar oss her, ønsker vi å vere her ei stund. Dei siste to vekene har vi flytta oss ein del rundt, men vi liker også veldig godt å finne roen på ein stad. Planen er å møte dei andre litt seinare; kanskje på denne øya dersom den er fin.

Så oppsummert; Vi har det veldig fint, begynner å bli redd for at dei siste vekene berre forsvinner mellom hendene våre, brunfargen begynner å komme snikande, magane tåler framleis maten, vi har møtt så utrulig mange søte og hyggelige balinesere og så er vi veldig spent på øya vi reiser til i morgon! :-)     



















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar